Logo Jans en CO
Telraam
Jans & CO voor een zorg minder

Privacyreglement


 

In ons Privacyreglement gebruiken wij een aantal definities (deze definities kunnen in enkelvoud en meervoud worden gebruikt):

 

Reglement: dit privacyreglement;

Privacywetgeving: Wet bescherming persoonsgegevens (vanaf 25 mei 2018: de Algemene Verordening Gegevensbescherming).

 

  1. 1. Toelichting op het Reglement

Jans & CO mag de gegevens die jij aan haar verstrekt niet zonder meer verwerken. De Privacywetgeving is bedoeld om de privacy van personen te beschermen. Door deze wetgeving wordt het toegestane gebruik van jouw persoonsgegevens door anderen beperkt. Op grond van deze wet heeft Jans & CO de plicht om haar cliënten:

 

  • op de hoogte te stellen van de wijze waarop en het doel waarmee gegevens door Jans & CO worden verwerkt;
  • te melden wie de gegevens kunnen inzien;
  • voor het verwerken van bepaalde gegevens toestemming te vragen.

 

Jans & CO vindt jouw privacy belangrijk. Daarom geeft Jans & CO in dit Reglement een toelichting op hoe zij met jouw gegevens omgaat, wat het doel is van het gebruik daarvan en voor de verwerking van welke gegevens Jans & CO expliciet om jouw toestemming moet vragen.

 

2. De persoonsgegevens die Jans & CO gebruikt en het doel van het gebruik

 

Jans & CO verwerkt (mogelijk) jouw persoonsgegevens als je cliënt wordt of bent van Jans & CO of via het contactformulier  contact met ons opneemt. Jans & CO verzamelt jouw naam, geboortedatum, adres, telefoonnummer, BSN-nummer, kopie ID-bewijs, bankgegevens (inclusief afschriften), inkomensgegevens, medische gegevens, gegevens van kinderen en partner en het e-mailadres. Jans & CO verzamelt voorts mogelijk het BSN-nummer en/of bankgegevens van de kinderen, partner of erfgenamen van de cliënt. Dit heeft uitsluitend als doel het voeren van bewind van de cliënt.

Deze gegevens stellen ons in staat om:

 

  • de overeenkomst die cliënten met Jans & CO sluiten financieel en administratief te kunnen afhandelen;
  • onze dienstverlening te kunnen leveren;
  • cliënten of geïnteresseerden te kunnen bereiken als dat nodig is;
  • om onze dienstverlening verder te ontwikkelen/te optimaliseren.

 

3. Verstrekking persoonsgegevens aan derden

 

Jans & CO verstrekt geen persoonsgegevens aan personen of bedrijven buiten de Jans & CO organisatie, tenzij:

 

  • dat verplicht is door een wettelijk voorschrift;
  • dat noodzakelijk is voor het uitvoeren van een overeenkomst die Jans & CO met jou heeft gesloten;
  • je daarvoor toestemming hebt gegeven.

 

3.1 Verstrekking bijzondere persoonsgegevens aan derden

 

Jans & CO verwerkt persoonsgegevens en mogelijk bijzondere persoonsgegevens (bijvoorbeeld gegevens over de gezondheid van cliënten). Deze gegevens worden verwerkt in overeenstemming met de geldende privacywetgeving. Jans & Co zal deze persoonsgegevens (inclusief gegevens over de gezondheid van de cliënt) vertrouwelijk behandelen en zal deze gegevens niet delen met derden (geheimhouden).

 

4. Plichten/beveiligde toegang/geheimhouding/bewaartermijn

 

  • Jans & CO verwerkt jouw persoonsgegevens uitsluitend overeenkomstig de wet. Dit houdt (onder meer) in dat de gegevens alleen worden verwerkt voor het doel waarvoor ze verkregen worden en op een behoorlijke/zorgvuldige wijze overeenkomstig de wet en dit Reglement.
  • jouw persoonsgegevens kunnen enkel en alleen door personen werkzaam voor Jans & CO worden ingezien, tenzij in dit Reglement anders is bepaald. Al jouw persoonsgegevens worden door Jans & CO beveiligd tegen onbevoegde toegang.

 

De beveiliging bestaat:

 

  • uit het hebben van een persoonlijk wachtwoord voor iedere persoon werkzaam voor  Jans & CO om in te loggen in het digitale systeem.
  • de personen werkzaam voor Jans & CO hebben een geheimhoudingsplicht ten aanzien van alle aan Jans & CO verstrekte persoonsgegevens;
  • Jans & CO heeft technische maatregelen genomen om het door haar gebruikte systeem te beveiligen tegen inbreuken van buitenaf overeenkomstig de wet;
  • jouw persoonsgegevens worden niet langer bewaard dan noodzakelijk is voor een goede administratie en/of andere vastgestelde doelen. Jans & CO bewaart uw persoonsgegevens zo lang als nodig is voor een goede bedrijfsvoering met in acht neming van een redelijke termijn, waarna de gegevens vernietigd worden. De wet kan een andere bewaartermijn voorschrijven. Als dat zo is zal Jans & CO zich aan de voorgeschreven wettelijke bewaartermijn houden.

 

5. Jouw rechten als betrokkene

 

  • recht op informatie: het recht om te weten of en welke persoonsgegevens van jou verwerkt worden en met welk doel;
  • inzagerecht: het recht op inzage en afschrift van die gegevens voor zover de privacy van een ander daardoor niet wordt geschaad;
  • het recht op Correctie, aanvulling of verwijdering van gegevens indien dat nodig mocht zijn (recht op Correctie en verwijdering). Aan het recht om (gedeeltelijke) verwijdering van jouw gegevens te vragen, kan alleen tegemoet gekomen worden als het bewaren van de gegevens voor een ander niet van aanmerkelijk belang is en de gegevens niet op grond van een wettelijke regeling bewaard dienen te blijven;
  • het recht van verzet: het recht om je in bepaalde gevallen tegen de verwerking van jouw gegevens te verzetten;
  • het recht op dataportabiliteit: het recht om de persoonsgegevens die van jou bewaard worden te ontvangen om over te kunnen dragen naar een andere organisatie;
  • het recht op een menselijke blik bij geautomatiseerde besluiten. Bij een geautomatiseerd besluit is er het recht om de beslissing te laten nemen door menselijke tussenkomst.

 

Als je gebruik wilt maken van jouw rechten, dan kun je dit per email bij op info@jans-en-co.nl aangeven. Als jouw verzoek wordt afgewezen wordt aan jou uitgelegd waarom. Een reden kan zijn dat jouw dossier informatie bevat die van belang is of kan zijn voor anderen. Je ontvangt binnen één maand na ontvangst van jouw verzoek bericht van Jans & CO.

 

Ook als je een klacht hebt over de wijze van verwerking van jouw persoonsgegevens kun je Contact met Jans & CO opnemen en probeert Jans & CO er samen met jou uit te komen. Heb je een (andere) opmerking/vraag/suggestie? Ook daarvoor kun je schriftelijk Contact met ons opnemen.

 

Uiteraard zal Jans & CO ook met de in dit verband verstrekte persoonsgegevens vertrouwelijk en zorgvuldig omgaan.

 

Onze actuele Contactgegevens zijn te vinden op de website van Jans & CO.

 

Privacyreglement Jans & CO versie mei 2018

 

 

Wij geven:


Opbouwend advies

opbouwend advies,

Een goede samenwerking

een goede samenwerking,

Puzzel

zodat je financiële puzzel klopt

© Jans en co       Disclaimer    Sitemap

ontwerp, realisatie en CMS: Lab 35 | Aalsmeer.nu