Logo Jans en CO
Telraam
Jans & CO voor een zorg minder

Aanvraag en procedure


Om in aanmerking te komen voor onderbewindstelling, heeft u een verklaring nodig van een deskundige bijv. een arts of psychiater waarin staat dat u zelf niet in staat bent uw financiële zaken te regelen. Een CIZ indicatie of een verslag van een hulpverlenende instantie is ook mogelijk.

U kunt de aanvraag doen door middel van de formulier “Verzoek tot onderbewindstelling en/of instelling mentorschap”. Dit formulier vindt u op: www.rechtspraak.nl.

 

Procedure

U kunt zelf beschermingsbewind aanvragen maar familieleden kunnen dit ook doen.

Deze aanvraag wordt behandeld door de Kantonrechter in de regio waar u woont.

Handig is om zelf eerst te kijken wie u als bewindvoerder wilt.

 

Als u voor ons kiest dat is het soms prettiger om eerst een gesprek met ons aan te gaan om te kijken of er een klik is. Ook bekijken wij gelijk wat we specifiek voor u kunnen betekenen.

De aanvraag wordt door uzelf of begeleiding/familie ingevuld. Deze stuurt u naar ons op met bijbehorende stukken. Wij voegen zelf een bereidverklaring toe en sturen de aanvraag naar de Rechtbank.

 

De aanvraag wordt dan beoordeeld en behandeld door de Kantonrechter en er volgt soms een hoorzitting. De behandeling van de aanvraag duurt minimaal 6 weken.

In principe zullen wij aanwezig zijn op de hoorzitting.

Nadat de aanvraag is goedgekeurd door de Kantonrechter, wordt er een beschikking naar u en naar ons gestuurd.

 

U bent dan onder bewind gesteld en kunnen wij voor u aan de slag. Zie voor een uitgebreidere uitleg over onze werkzaamheden zie: “Wat doet Jans & CO voor u”.

 

Wij geven:


Opbouwend advies

opbouwend advies,

Een goede samenwerking

een goede samenwerking,

Puzzel

zodat je financiële puzzel klopt

© Jans en co       Disclaimer    Sitemap

ontwerp, realisatie en CMS: Lab 35 | Aalsmeer.nu